Ett boende med livet i fokus

arkitekterna

I ett modernt familjeliv möts aktiva helger, vardagsstress och en önskan om att få pusta ut. Med det ambitiösa målet att bygga kompletta familjebostäder har arkitekterna Marcus Abrahamsson och Staffan Hillberg skapat Träkojan.

– Vi har haft familjelivet i åtanke vid varje beslut. Här finns det fantastiska förutsättningar för lediga dagar, fyllda med lek och äventyr, men det är samtidigt ett boende som underlättar vardagspusslet. Vi har tänkt på alla element; både topparna och dalarna, säger Marcus Abrahamsson.

Träkojans bostäder varierar i storlek för att passa olika slags familjekonstellationer. Men kopplingen mellan utomhus och inomhus är en röd tråd som löper genom alla lägenheter. Och arkitekterna har inspirerats av livet i villa – sannolikt ovanligt vid bygge av lägenheter.

”Här finns det fantastiska förutsättningar för lediga dagar, fyllda med lek och äventyr, men det är samtidigt ett boende som underlättar vardagspusslet.”

arkitekt2

– Vi har tagit med oss de viktigaste kvalitéerna med att bo i hus. I flera lägenheter kan du äta frukost på ena balkongen, för att sedan äta middag i kvällssolen på andra sidan, säger Marcus Abrahamsson och jämför med att ha en trädgård att förflytta sig på.

– Och med varje lägenhet kommer en grill och ett helt unikt fläktsystem med skorstenar. Det betyder att du kan grilla på balkongen utan att det blir dålig stämning med grannarna, tillägger Staffan Hillberg.

”Du kan grilla på balkongen utan att det 
blir dålig stämning med grannarna.”

arkitekt3

I föreningen finns många cykelparkeringar och en vallabod i klassisk verkstadsstil där det kan mekas med allt från skidor till cyklar. Arkitekterna menar att det är i gränslandet mellan de lantliga attributen med koppling till den natursköna omgivningen och det moderna boendet nära stan som spänningen finns.

– De som flyttar in kommer att se spår av våra ambitioner lite överallt. Jag är helt övertygad om att de kommer känna att deras boende är unikt, avslutar Marcus Abrahamsson.

Tillbaka