En resa genom materialet trä

inredning1

Ett hem där man vill leva både vardag och helg. Det blev resultatet när inredningsarkitekt Andreas Säfwenberg lät sig inspirerats av vildmarken, sommarstugan och det moderna familjelivet.

Träkojan är en resa genom materialet trä. Från den grova träfasaden till porten i ek och vidare in till entréns vertikala träplankor. Från golvens ektiljor inne i lägenheterna till förfinade detaljer som lister och handtag i ek.

– Det ska synas vilket material huset är byggt av både ut- och invändigt. Vi vill inte dölja trästommen, tvärtom: vi vill manifestera trähuset! Det är något att vara stolt över, säger Andreas Säfwenberg.

– Det har varit självklart att göra miljömedvetna val. Fokus har legat på att ta fram förnyelsebara och resurseffektiva material som inte innehåller några gifter, tillägger han.

”Vi vill inte dölja trästommen, tvärtom: vi vill manifestera trähuset! Det är något att vara stolt över.”

inredning2

Andreas Säfwenberg vet att familjeliv sliter på materialen – ytor torkas av ofta och mycket. Han har  därför fokuserat på material som bara blir vackrare med tiden. Något som går hand i hand med inredningsstilen. Huset genomsyras av klassiska, äkta, material som har använts i hundratals år.

– Mötet mellan det klassiska trät och det moderna – som de stora glaspartierna på balkongerna – samspelar väl med hur det grönskande området möter den nutida familjen.

Andreas har fokuserat på att lyfta och anpassa materialen till ett modernt liv. Det naturliga ljuset i vardagsrummen kommer att vara påtagligt och han har valt ut fyra ljusa kulörer som samspelar fint med golven och detaljerna i trä.

– De som flyttar in i Träkojan kommer att vara stolta över sin bostad. Det är ett hem man vill bjuda hem sina vänner till, säger Andreas.

”Fokus har legat på att ta fram förnyelsebara och resurseffektiva material som inte innehåller några gifter.

inredning3
Tillbaka