Om områdetVäsjön

Sollentunas nya stadsdel Väsjön växer fram 15 km norr om Stockholms city. Beläget mitt emellan två naturreservat, med en egen skidbacke och ett nytt sportfält utanför dörren sätter området det aktiva storstadslivet i centrum.

Träkojan uppförs i delområdet Södersätra nordost om sjön Väsjön, där det planeras för omkring 200 nya småhus och flerbostadshus. De första inflyttningarna beräknas ske 2019, då även upprustningen av Frestavägen till stadsgata är klar.

När hela området står klart ska här finnas 4000 nya bostäder fördelade på flerbostadshus, villor och stadsradhus. Huvudmålgruppen för området är barnfamiljer och i takt med att området byggs ut uppförs även skolor och förskolor. Den nya Väsjöskolan planeras stå klar till höstterminen 2019 och ha plats för drygt 800 elever från förskoleklass till årskurs 9.

Läs mer om Väsjön på www.vasjon.nu och på Sollentuna kommuns hemsida

 

Kommunikationer

Inom Väsjöområdet planeras för en attraktiv kollektivtrafik och ett tillgängligt gång- och cykelnät för att minska bilberoendet. Idag trafikeras området av buss vars turtäthet kommer öka i takt med inflyttning. Långt skridna planer på en linbaneförbindelse mellan Väsjön och Häggviks pendeltågsstation finns också. Resan mellan Häggvik och Väsjön beräknas ta tio minuter med avgångar var trettionde sekund.

 

Aktiviteter

Väsjöområdets läge mellan Törnskogens och Rösjöskogens naturreservat ger unika förutsättningar för den som tycker om ett aktivt liv. På gångavstånd finns fyra vackra insjöar varav Fjäturen, Snuggan och Rösjön till större delen ligger i orörd natur. Den fjärde – Väsjön – blir centralpunkten kring vilken den nya bebyggelsen koncentreras. Sjön ska rustas upp och runt den byggs en strandpromenad. Mellan Väsjöområdet och Edsberg är ett idrottsområde beläget med bland annat tennishall, fotbollsplaner och skidbacken Väsjöbacken med fyra nedfarter och en anläggning för längdskidor intill. Här tränar bland annat Täby och Sollentuna slalomklubb.

För den som tycker om shopping ligger både Stinsens köpcentrum och Sollentuna centrum på lagom avstånd.

 

Tillbaka